سلام دوستان عزيز
راستش هدف من از ايجاد اين تاپيك اين بود كه افرادي كه ميخوان كنكور بدن يا ميخوان انتخاب رشته كنن ، اول به درستي با بازار كار رشته هاي مختلف آشنا بشن و بعد انتخاب رشته كنن ....
متاسفانه بين بازار كار يك رشته و ظرفيت پذيرش اون رشته در دانشگاه ، هماهنگي وجود نداره .... در مورد بسياري از رشته ها توي ايران بازار كار وجود نداره يا خيلي كمه ولي ظرفيت پذيرش دانشگاهها توي اين رشته ها زياده ..... مثالش مثل شيمي ، زيست شناسي و .....
من اينجا از همه ي كساني كه دارن در رشته هاي تحصيلي مختلف تحصيل ميكنند يا فارق التحصيل شدن خواهش ميكنم كه اگه در مورد بازار كار رشته شون اطلاع دارن اينجا در اختيار ما قرار بدن
اولش رو خودم شروع ميكنم :
رشته هاي مختلف زيست شناسي عمومي يا جانوري يا گياهي و گرايش هاي مختلف زيست شناسي سلولي و مولكولي بازار كار چنداني توي ايران نداره .... يعني حد اقلش در حد ليسانس بازار كار خيلي كمي داره
مثالش خود منم كه رشته ام زيست شناسي سلولي مولكولي – ژنتيك هستش ، ترم ديگه ليسانسم رو ميگيرم ولي متاسفانه اين رشته بازار كار چنداني نداره ، مثلا تعدادي از دوستانم به انستيتو پاستور و رويان و ... سرزدند ولي براي كارشناسان اين رشته در اين مراكز هيچ جايي وجود نداره و اصلا مدرك ليسانس قبول نميكنن ، مدرك كارشناسي ارشد رو هم با داشتن سابقه ي كار قبول ميكنن
قبول شدن اين رشته ها در كارشناسي ارشد هم كار بسيار مشكليه چون ظرفيت پذيرش اونها به شدت كمه مثلا ژنتيك انساني در كل كشور 26 نفر ميگيره....
كار پيدا كردن توي آزمايشگاهها هم كه خيلي سخته ....
اين شته براي علاقه مندان به علم خوبه ولي براي كساني كه ميخوان بلافاصله بعد از فارق التحصيلي كار پيدا كنن اصلا خوب نيست مگر اينكه پارتي داشته باشن
براي مثال من خودم به اين رشته خيلي علاقه دارم و اگه كارشناسي ارشد رو قبول بشم حتما ميرم ولي كم كم دارم به اين نتيجه ميرسم كه به جاي كنكور كارشناسي ارشد ، كنكور سراسري رو بدم و رشته ي دارو سازي يا دندان پزشكي رو انتخاب كنم
اميدوارم همه ي شما دوستان عزيز موفق باشين
مــوضوع پــست: انتخاب رشته در كنكور بر اساس بازار كار رشته, ارسـال کـننده: roya.b, انـــجمن: تالار های نیک صالحی

LinkBack URL
About LinkBacks